| Deskundig Onderwijs Advies | Lerende School | Oog voor Kwaliteit | Boeiend Opbrengstgericht Onderwijs | Vanuit Schoolambities | Passend Onderwijs |

PODCASTS

Voor mij persoonlijk interessante, inspirerende podcasts

n.b. deze lijst is niet compleet & zal periodiek ge-update worden. 

Tjipcast lijkt in de meerderheid en is ook wel favoriet ;) In feite zijn er zo veel, heerlijk veel, podcasts te beluisteren. Dit is maar een greep uit velen. De ResearchED podcast is ook erg Up to Date! Een aanrader. 

 

En nog veel meer ... te beluisteren.

 

RECENT: Onderwijskansen

Dit is de podcast van het programma 'Onderwijskansen in het primair onderwijs'. Dit programma is er voor schoolbesturen, schoolleiders, intern begeleiders en leerkrachten, en biedt hen kennis uit onderzoek om onderwijsachterstanden aan te pakken.
In deze podcast-serie hoor je daarom onderwijsprofessionals aan het woord over hoe zij op school (en in de klas) meer kansen creëren, met onderzoek als inspiratiebron.

Krachtige Leraar

De podcast Krachtige Leraar maakt van jou een superheld. In deze podcast zit jij als docent in de schoolbanken. Je krijgt adviezen van een gastspreker die je direct in je eigen les kunt toepassen. In deze podcast wordt er een link gelegd tussen theorie en de onderwijspraktijk.

Flip the system

René Kneyber gaat in de podcast Flip the System in gesprek met diverse gasten over onderwijsbeleid en de professionalisering van leraren. René nodigt in zijn afleveringen een auteur uit om over zijn/haar reeds verschenen boek te spreken. In deze podcast wordt het onderwijs van allerlei kanten belicht en hij zet je aan tot denken.

De vier sleutels voor een effectieve les

Deze podcast is informatief, praktisch, inhoudelijk sterk en kritisch. Onderwijskundige Theo Wildeboer gaat in gesprek met interessante gasten over zijn of haar expertise. Ze geven tips en inzichten voor een krachtige les en koppelen dit aan de vier sleutels voor een effectieve les. Een podcast die je elke keer weer inspireert.

Het mysterie van de goede leraar

In negen afleveringen gaat Marcel van Herpen in deze podcast met jou op zoek naar de kracht van een goede leraar. Wat maakt een leerkracht goed? Wat doet hij? Hoe doet hij dat en wanneer? We zullen het nooit precies weten, het is voor iedereen anders. Maar de kanten van het vak die Marcel belicht laten zien waar het in de kern om gaat.

OMJS Borrelend leiderschap 

Een podcastreeks gemaakt voor en door schoolleiders en bedoeld als laadpunt voor je leiderschap. Met een diversiteit aan onderwerpen zal het jou als schoolleider inspireren en laten reflecteren op je rol en de dynamiek van de dagelijkse praktijk.

 

VERZAMELING NEDERLANDSTALIGE PODCASTS 

 

Heb je voor mij een tip voor een interessante podcast?


Vul dan hieronder het contactformulier op.
Leuk dat je de tip wil delen!