Persoonlijke touch                 

Onderwijs is niet alleen hier in Nederland van groot belang en een recht voor kinderen. 

Dit geldt voor kinderen in de hele wereld. 

Als we op de Molukken zijn gaan we altijd ook, als het ook maar even kan, op de voorschool, de scholen langs. Natuurlijk komen we niet met lege handen; schoolspullen, tandverzorging, waardebonnen. 

@2016, 2018 Saparua, Haria

Door André Klunder* en zijn collega's in Nederland worden o.a. benefietavonden, veiligen, boekverkoop gehouden om zodoende, samen met zijn connecties op de Molukken, de kinderen op Saparua (Haria en Ullath) verder te ontwikkelen in bijv. de Engelse taal, Sport & Spel. 
Op de website staat de missie / visie beschreven: 

Teachers Go Abroad is een stichting die is opgericht door 4 docenten uit het vmbo-onderwijs. De stichting is ontstaan uit het idee om vrijwilligerswerk over de grens te doen. Dit verklaart ook meteen onze naam.

We hebben 1 motto. 'Laat het kind, het kind zijn'. Het is belangrijk dat kinderen, waar dan ook ter wereld, opgroeien in een speelse en zeker ook educatieve omgeving. Dat dit niet altijd zo is, hoeven we natuurlijk niet uit te leggen.

Wij willen daarom proberen ervoor te zorgen dat kinderen even alle 'negatieve prikkels' aan de kant kunnen schuiven door middel van sport, spel, educatie en eventueel financiële ondersteuning. Op deze manier willen we een steentje bijdragen aan een gezond leefklimaat.

Dit doen we uiteraard niet alleen. Daar waar het kan, nemen we graag vrijwilligers mee om de activiteiten zo goed mogelijk uit te voeren. Voorwaarde is wel dat iedereen de vervoerskosten naar de plek van bestemming uit eigen middelen bekostigt. We willen namelijk iedere euro die we krijgen, goed besteden.

Onze stichting is voor wereldwijde hulp maar sinds 2014 hebben we een Molukse tak binnen onze organisatie. Met name André is alleen hier actief. De rest van onze organisatie bekijkt per keer waar ze naartoe gaan.

 

*Informatie over Teachers Go Abroad wordt met goedkeuring van André Klunder op deze website gedeeld.