| Deskundig Onderwijs Advies | Lerende School | Oog voor Kwaliteit | Boeiend Opbrengstgericht Onderwijs | Vanuit Schoolambities | Passend Onderwijs |

LINK2THEWORLD

Onderwijs is niet alleen hier in Nederland van groot belang en een recht voor kinderen. Dit geldt voor kinderen in de hele wereld. 

AZIE
Privé

In 2016 en 2018 ben ik met mijn gezin op reis geweest naar Indonesië, waaronder de eilandengroep, de Molukken. Op de eilanden Ambon en Saparua 
hebben we beide keren een peuterspeelzaal en een aantal groepen basisonderwijs bezocht. 


Niet met lege handen aankomen.
We namen de eerste keer voornamelijk schoolspullen mee; potloden, 4 kleurenpennen, schriften, linialen etc. 

In onze tweede reis werden we gesponsord door onze tandarts en konden we veel tandenborstels en tandpasta meenemen en uitdelen. Het is fantastisch om de leerlingen met iets kleins blij te kunnen maken. Ook konden we namens een gift van mijn tante aan de voorschool/psz een cheque overhandigen waarmee zij nog meer benodigde (leer)materialen konden aanschaffen. 

@Haria, te Saparua, Zuid-Molukken
@Hattu, te Ambon, Zuid-Molukken

Sampai Jumpa! 

 


AZIE
Teachers go abroad 

Door André Klunder* en zijn collega's in Nederland worden o.a. benefietavonden, veiligen, boekverkoop gehouden om zodoende, samen met zijn connecties op de Molukken, de kinderen op Saparua (Haria en Ullath) verder te ontwikkelen in bijv. de Engelse taal, Sport & Spel. 
Op de website staat de missie / visie beschreven: 

Teachers Go Abroad is een stichting die is opgericht door 4 docenten uit het vmbo-onderwijs. De stichting is ontstaan uit het idee om vrijwilligerswerk over de grens te doen. Dit verklaart ook meteen onze naam.

We hebben 1 motto. 'Laat het kind, het kind zijn'. Het is belangrijk dat kinderen, waar dan ook ter wereld, opgroeien in een speelse en zeker ook educatieve omgeving. Dat dit niet altijd zo is, hoeven we natuurlijk niet uit te leggen.

Wij willen daarom proberen ervoor te zorgen dat kinderen even alle 'negatieve prikkels' aan de kant kunnen schuiven door middel van sport, spel, educatie en eventueel financiële ondersteuning. Op deze manier willen we een steentje bijdragen aan een gezond leefklimaat.

Dit doen we uiteraard niet alleen. Daar waar het kan, nemen we graag vrijwilligers mee om de activiteiten zo goed mogelijk uit te voeren. Voorwaarde is wel dat iedereen de vervoerskosten naar de plek van bestemming uit eigen middelen bekostigt. We willen namelijk iedere euro die we krijgen, goed besteden.

Onze stichting is voor wereldwijde hulp maar sinds 2014 hebben we een Molukse tak binnen onze organisatie. Met name André is alleen hier actief. De rest van onze organisatie bekijkt per keer waar ze naartoe gaan.

 

*Informatie over Teachers Go Abroad wordt met goedkeuring van André Klunder op deze website gedeeld. 


AFRIKA
#MasakaKidsAfricana
Hier word je toch blij van?! 

Maskakidsafricana is een project voor weeskinderen in Oeganda. 

... Er zijn meer wezen in Oeganda dan waar ook ter wereld - meer dan 2,4 miljoen kinderen - als gevolg van de aids-epidemie, extreme armoede en decennia van burgeroorlog. We zijn ter plaatse in Oeganda om zoveel mogelijk van deze jongeren te helpen. We geven kinderen veilig onderdak, eten, kleding, ONDERWIJS en medische zorg. In Oeganda zijn er geen openbare scholen, dus zonder schoolgeld leren kinderen niet. Via ons krijgen kinderen een opleiding en de levensvaardigheden die ze nodig hebben voor toekomstig succes. Hun leven is volledig getransformeerd....

 

Kijk, Zing, Dans, Beleef, Geniet & Volg 

Voor de up to date muziekvideo's