REFERENTIES 

Wat anderen over mij schrijven .... 

Reactie plaatsen

Reacties

Claire Smit
8 maanden geleden

Regina heeft ruim3 maanden als interim IB Onderwijs & Kwaliteit op onze school gewerkt. In korte tijd kreeg Regina het voor elkaar om een aantal zaken goed in de steigers te zetten. Inzicht krijgen, samenhang & verbinding in het onderwijsaanbod en leerdoelgericht werken. Dit heeft zij op een zeer prettige, doortastende manier gedaan waarbij openheid, vertrouwen en transparantie de basis vormden tijdens de gesprekken en werksessies.
Met Regina haal je een fijne, bevlogen én kundige collega in huis!


Jacqueline Sweerts / Judith Kets
Onderwijs- advies- & organisatiebureau 
InterZin Kind Jeugd & Gezin B.V., Laren 
Rol Regina: Interim IB. Kwaliteitsmedewerker sept 2019 tm april 2023

Regina heeft bijna vier jaar bij InterZin gewerkt als intern begeleider op verschillende scholen, zowel regulier als SBO. Haar credo ‘begrijpen voor ingrijpen’ is haar motto en zien we ook terug in haar luisterhouding, oordeelvrij en zij is analytisch. Als wij aan Regina denken, denken wij aan haar als systeemdenker en zaken in beeld brengen. Het liefst via mindmappen. Beelden zeggen meer dan 1000 woorden, zo is haar visie. Regina weet kritische vragen te stellen om mensen aan het denken te zetten. Van waaruit zij het veranderingsproces op gang helpt.
Binnen opdrachten werd Regina altijd gezien als planmatig, mensgericht met oog voor het proces en het welbevinden van de mens daarbij. Wij zijn blij met de bijna vier jaren dat Regina binnen ons InterZin werkzaam was. (2023)


Van een leerkracht, een alleraardigst berichtje voordat zij op zwangerschapsverlof ging....
Dec 2022

Vandaag heb ik je niet meer persoonlijk gedag kunnen zeggen Regina, dus dan even op deze manier.
Het voelt een beetje gek dat het zomaar kan zijn dat ik jou helemaal niet meer tref op school. Via deze weg wil ik je graag bedanken voor alles wat je voor KLA4 en mij gedaan hebt. Wat een andere school is het nu. Ik denk dat ik kan zeggen dat jij een groot aandeel hebt gehad in het terugkrijgen van mijn plezier en vooral (zelf)vertrouwen in het werk. Ik vond het heel prettig en opbouwend om met jou te werken en praten. Voor mij kwam je echt op het juiste moment op school. Je bent goud! Bedankt! (2022)

Chris Heersink 
Interim Directeur KLA4, Leusden 
Rol Regina: Kwaliteitsmedewerker maart 2022 tm april 2023

Ik heb Regina leren kennen als een prettige en uiterst vriendelijke persoonlijkheid met een grote dosis aan kennis over en van het onderwijs, die mensen weet te binden en te verbinden. Zij is in staat tot het snel analyseren van de kwaliteit van een school, dit inzichtelijk te maken en hieruit een koers neer te zetten. Ze werkt ordelijk, gestructureerd en komt haar afspraken na. Regina is duidelijk in haar uitspraken zonder de relatie uit het oog te verliezen. Daarnaast heeft zij het vermogen om zowel de organisatie als de werknemers een spiegel voor te houden waarmee verder gebouwd kan worden.
Ik zou het elke school gunnen om een collega als Regina in school te hebben om hiermee de kwaliteit van een school te kunnen verbeteren. (2023)


Akke Wiersma 
Bestuurder Voila, Leusden
Rol Regina: Kwaliteitsmedewerker maart 2022 tm april 2023

Regina is ingevlogen op één van onze scholen op een cruciaal moment. Een moment waarop de professionele kwaliteitscultuur én de inhoudelijke ontwikkeling van de school een stevige impuls nodig hadden. Regina wist het geloof in de eigen kracht van mensen weer tot leven te brengen en inhoud en cultuur op een natuurlijke en positieve manier te verbinden.
Samen met (interim-)directeur, intern begeleider én team heeft zij het werken aan kwaliteitsverbetering versterkt binnen de school, zeer gestructureerd en successen vierend. 
Er staat nu een lerende organisatie die energie uitstraalt en waar onderzoekende nieuwsgierigheid groeiende is. Wat een mooie ontwikkeling, die zeker doorgaat als Regina haar klus eind april afrondt. Dat is de bedoeling!
Regina heeft veel ervaring, weet snel aan te sluiten op wat nodig is en heeft goed gevoel voor het juiste samenspel. Zij inspireert vanuit een hoger doel, boort kwaliteiten in mensen aan en brengt een positieve flow teweeg. 

Ik ben blij Regina, dat jij op het juiste moment nabij was. Veel succes bij alle mooie opdrachten die ongetwijfeld op je pad gaan komen. (2023)


Werner Nijdam 

Directeur SBO De Driemaster, Dronten 
Rol Regina: Onderwijsadviseur (InterZin), critical friend voor & na het inspectiebezoek  
2020 -2023

Regina heeft bij ons op school op verschillende niveaus ondersteuning geboden. Zij heeft ons als team ondersteund bij het werken volgens het EDI model en vervolgens ook groepsobservaties gedaan en feedback gegeven.
Verder heeft Regina het zorgteam en de directie begeleid om de zorgstructuur duidelijker te omschrijven en daar vorm aan te geven.
Regina werkt heel gestructureerd, weet haar kennis goed over te brengen en heeft een stimulerende manier van werken, waarbij ze heel kritisch de processen beschouwt en bewaakt. Ook toont ze zich heel betrokken bij de school en schuwt niet haar mening te geven als zij van mening is dat dit de school en de manier van werken ten goede komt. (2022)


Willie Beukens
Intern Begeleider SBO De Driemaster, Dronten 
Rol Regina: Onderwijsadviseur (m.n. kwaliteitszorg, ped- didactisch handelen, zorgstructuur, ambities  etc) 2020 - 2023

Als ik aan Regina denk dan denk ik aan:
betrokken | meedenkend | positief kritisch | tip's en top's voor de groepsleerkracht, na een klasbezoek, duidelijk omschreven | heel veel expertise vanuit meerdere invalshoeken (zowel praktijk als theorie) | veelal theoretisch onderbouwd | altijd een stap verder, dan dat er gevraagd is/ wordt | zet de eerste lijnen uit, waardoor de aanvrager daarop verder kan gaan| afwisseling in studiedagen | snel in mailwisseling (2022)


Arno Westerhof 
Locatie directeur SBO De Klimop, Prisma, Almere (2019) 

Rol Regina: Intern begeleider  2009 - 2019 

Tot drie jaar geleden hebben Regina en ik zo'n acht á negen jaar samengewerkt in het MT van De Klimop. Over all was dit een bijzonder prettige samenwerking. Een aantal woorden en beschrijvingen die wat mij betreft Regina kenmerken zijn: Kundige en harde werker. Empatisch en mensgericht met een open blik voor ieder kind en iedere volwassene. Sterk in het leggen en ontwikkelen van relaties. Zelfkritisch en gericht op eigen groei. Het kan volgens Regina altijd nog beter. Samen zijn we gegroeid in het eigen maken en in de praktijk inzetten van het systeemdenken. De wijze waarop dit echt deel is geworden in het werk van Regina (het zien, denken en handelen) heeft sterk meegewerkt in haar professionele en persoonlijke groei.
Haar 
bevlogenheid om voor ieder kind de school een passende plaats te laten zijn en haar creativiteit om samen met ouders, kinderen en collega's steeds te werken aan verbetering, heb ik als stimulerend en inspirerend ervaren. (2022)


Ankie Rooze 
Directeur SBO De Klimop, Prima,  Almere (2018) 

Rol Regina: Intern begeleider / gedeeld leiderschap 2009 - 2019

Als ik aan Regina denk komen als eerste bij mij de woorden/waarden integer, authentiek en loyaal op. Een stevige en waardevolle basis voor het werken in het onderwijs (en voor het leven). Werken vanuit het systeemdenken is voor Regina vanzelfsprekend. Zij past dit op een natuurlijke wijze toe in je werk. Het past goed bij haar creativiteit, aandacht voor ieders rol in het geheel, het zoeken naar hefbomen voor verbetering van de onderwijspraktijk. Zij weet dat het gaat om de relaties tussen de dingen en de mensen.

Regina is pro-actief, neemt verantwoordelijkheid in het werk en fungeert als voortrekker bij nieuwe ontwikkelingen. Zij houdt de ‘bedoeling van het onderwijs’ helder voor ogen, heeft hoge verwachtingen van leerkrachten e.a. medewerkers. Regina legt de lat voor zichzelf hoog en bereikt daar veel mee! Het leren en ontwikkelen van de kinderen is haar uitgangspunt, haar aandacht voor het hele verhaal van het kind (en de ouders) om te begrijpen wat er nodig is van cruciaal belang: begrijpen voor ingrijpen!
Als formeel en informeel leider heeft zij een grote en goede invloed op de onderwijspraktijk.
Ik heb haar als een zeer prettige en betrouwbare collega ervaren!! (2022)